Sporten in een sportschool, wie had ooit gedacht dat ik dat nog eens zou gaan doen. Voor mijn gevoel moest ik op een bepaald moment wel. Ik hield bij mijn benen veel vocht vast, wat ervoor zorgde dat ik snel vermoeid was en ook weinig energie meer had om mezelf ertoe te zetten iets te gaan ondernemen. Daarnaast merkte ik dat mijn conditie ook steeds slechter werd en ik stiekem aan toch een aantal kilo’s was aangekomen. Ik had de spreekwoordelijke ‘schop onder mijn kont’ nodig om weer iets te gaan ondernemen.

Bij de kennismaking/intake met Femke mijn doelen besproken. Het ging mij voornamelijk om mijn conditie en de last van mijn benen, maar een paar kilo’s er af vond ik ook geen enkel probleem natuurlijk. We hebben dan ook wel een ‘streef gewicht’ afgesproken waar ik naar toe kon werken.

Twee keer in de week heb ik PT van Femke, daarnaast heeft zij de eerste weken met mijn eetpatroon mee gekeken en mij daarin wat sturing en tips gegeven. Nu zijn we 2 maanden verder. Mijn conditie is zichtbaar verbeterd, ik houd weinig tot geen vocht meer vast in mijn benen en er zijn stiekem aan toch ook lekker wat kilo’s afgegaan. Femke motiveert me en laat me zien dat ik vertrouwen mag hebben in mijn kunnen. Was deze manier van sporten niet gewend, maar vind het eigenlijk hartstikke leuk! Het stimuleert mij ook dat oefeningen steeds beter gaan en je oefeningen/trainingen langer vol kunt houden.

Naast de hierboven beschreven doelen heb ik in het begin eens tegen Femke gezegd dat ik zo graag zou willen hardlopen, maar dat ik niet weet hoe ik dit op moet bouwen. Femke en ik zijn vorige week begonnen met mijn eerste hardlooptraining, met als doel het lopen van de 10 kilometer van Roosendaal eind juni.

Wat een bofkont ben ik, dat Femke mij niet alleen wilt trainen, maar ook een van haar weinig vrije dagen gebruikt om eind juni samen met mij de eindstreep van de 10 kilometer te halen! Een betere coach kan je niet hebben.

 

Dieuwertje Olifiers
20/01/2016