Na een aantal mislukte pogingen om zelf van m’n overgewicht af te komen ben ik uiteindelijk maar eens gaan onderzoeken wie of wat mij kon helpen. Op mijn werk hoorde ik van een collega dat één van haar klanten op het punt stond om een nieuwe onderneming te starten, namelijk “Fit’nFood”. De naam sprak me aan en uit nieuwsgierigheid ben ik gaan googelen en kwam uiteindelijk op de Facebook-pagina van “Fit’nFood” terecht. “Fit’nFood” was toen net geopend. 

Telefonisch heb ik contact opgenomen met als gevolg een afspraak voor een intake gesprek. Niet wetende wat ik kon verwachten ben ik naar deze afspraak toe gegaan. Vanaf het 1ste moment voelde het goed aan. Femke luisterde aandachtig naar mijn verhaal en had vrijwel direct een plan van aanpak. De komende 12 weken zou ik onder haar begeleiding aan de slag aan. De begeleiding bestond uit 1 afspraak per week van gemiddeld een half uur. De afspraken bestonden uit het doornemen van mijn eetpatroon en het wegen en bekijken van diverse percentages zoals bmi en vet. Dit klinkt misschien allemaal heel zakelijk,  ik vond de afspraken echter altijd leuk en gezellig, maar nog belangrijker zeer motiverend!

Femke was er na onze 1ste afspraak al achter dat mijn eetpatroon niet klopte en heeft voor mij enkele richtlijnen opgesteld. Mede door haar zeer motiverende begeleiding kon ik me daar aan houden en ging het vanaf het begin goed. Mijn gewicht ging naar beneden en de percentages van “risico” naar “goed”. Natuurlijk waren er moeilijke momenten, maar ook dan kon ik bij haar terecht en wist zei mij door haar motiverende aanpak op het goede spoor te houden. Iedere week was er vooruitgang met als gevolg dat ik na 12wkn ruim 10kg kwijt was. Ik had mijn streef gewicht bereikt! Mijn aangepast eetpatroon was ondertussen een gewoonte geworden en gaat nu vanzelf. Ik voel me weer lekker en goed in m’n vel en ben klaar om weer van alles te ondernemen.

Nu bijna 3 maanden verder zit ik  dankzij “Fit’nFood” nog steeds op mijn streef gewicht!

Mijn volgende stap word sporten bij “Fit’nFood”. Ik ben daar enige tijd geleden mee begonnen. De trainingen zijn zwaar, maar net zoals bij het gedeelte “Food” is de begeleiding van Femke enorm motiverend. Zelfs nu ik wat problemen heb met mijn rug kan ik bij “Fit’nFood” terecht. Femke past de trainingen aan en let nog nadrukkelijker op mijn houding bij de diverse oefeningen. Ik ben er van overtuigd dat dit als gevolg zal hebben dat ik zeer binnenkort weer volle bak aan de slag kan met de trainingen!

Mijn conclusie: Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om naar “Fit’nFood” te gaan! Ik kan iedereen aanraden om hetzelfde te doen!

J. Matthijssen
30/12/2014